Νικόλαος Ζαφειριάδης
Βασιλική Χατζηβασιλείου

Δεν πληρώνει για ζημίες που προκαλούνται

Οι εταιρείες του Νικόλαου Ζαφειριάδη καταλήγουν σε εκκαθάριση

Ο Νικόλαος Ζαφειριάδης από το Reutlingen, Baden-Württemberg DE, ήταν διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών „Artemis Bau Beteiligungs GmbH“, „MB Bau Reutlingen“, „MB Elektro GmbH“ και „Solaris Capital Deutschland GmbH“. Ολοένα και περισσότερο αποσύρθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ανέλαβε τη θέση του εξουσιοδοτημένου υπογράφοντος. Η Solaris βρίσκεται τώρα υπό εκκαθάριση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει/είχε συμμετοχή και σε άλλες εταιρείες, π.χ. DomoKat GmbH και Modern Building ZP GmbH.

Η τρέχουσα εταιρεία του „MB Elektro GmbH“ βρίσκεται επίσης σε διαδικασία αφερεγγυότητας. Η σύζυγός του, Βασιλική Χατζηβασιλείου, έλαβε την επιστολή, αν και βρίσκεται στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι ο Νικόλαος Ζαφειριάδης τη χρησιμοποιεί μόνο ως πρόσχημα, ώστε η επισφαλής οικονομική του κατάσταση να μην εμποδίζει την περαιτέρω επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Ο Ζαφειριάδης είναι εύγλωττος και πολύ συμπαθής. Ξέρει πώς να πείθει τους συνανθρώπους του και να δίνει μια αξιόπιστη εντύπωση με υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Οι ιστορίες του φαίνονται αξιόπιστες και αυθεντικές. Δεν παρέχει αποδείξεις για αυτές τις ιστορίες- ακολουθούν περισσότερες ιστορίες, καθυστερήσεις και ακυρώσεις επαφών.

Πήγε στην Ελλάδα με έναν πελάτη -έναν Έλληνα πολίτη από ιδιωτικό περιβάλλον- για να επιλέξει οικοδομικά υλικά για ανακαινίσεις και να τα αγοράσει φθηνά. Η πληρωμή έγινε προκαταβολικά.

Οι συμφωνηθείσες υπηρεσίες δεν εκπληρώθηκαν. Το ίδιο το έργο ήταν ελαττωματικό και προκάλεσε ζημία σε υψηλό πενταψήφιο ποσό. Δεν αναλάμβανε την ευθύνη για τις πράξεις του, αλλά πάντα κατάφερνε να ξεφεύγει.

 

Ο Νικόλαος Ζαφειριάδης αγνοεί τον μετριασμό των ζημιών

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Ζαφειριάδης έπρεπε να πληρώσει τις ζημίες. Οι ενάγοντες συμφώνησαν να παραιτηθούν από αποζημίωση σε περίπτωση μεταγενέστερης παράδοσης της εκκρεμούς κουζίνας. Επιπλέον, ο Ζαφειριάδης θα μπορούσε να είχε μειώσει την απαίτηση αποζημίωσης σχεδόν κατά το ήμισυ πληρώνοντας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
Ο Νικόλαος Ζαφειριάδης δεν αποδέχτηκε καμία από τις προσφορές φιλοξενίας. Δεν πληρώνει.

Παρά τα τεράστια χρέη, είναι προφανώς σε θέση να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει ή να ιδρύσει περισσότερες εταιρείες. Από πού παίρνει τα χρήματα είναι ασαφές – αλλά με την προκαταβολή που έχει λάβει και τις υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δυνατόν. Οι πτυχές του ποινικού δικαίου αποσαφηνίζονται.

 

Απαλλαγή από εναπομείναντα χρέη ή απάτη αφερεγγυότητας;

Λόγω των υψηλών χρεών του, βρίσκεται σε καθεστώς ιδιωτικής αφερεγγυότητας από τις 23.11.2021. Έτσι, σε 3 χρόνια, θα τεθεί σε ισχύ απαλλαγή από το υπόλοιπο χρέος, πράγμα που σημαίνει ότι οι εκκρεμείς απαιτήσεις εναντίον του θα καταστούν άκυρες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, η σύζυγος του Νικόλαου Ζαφειριάδη, Βασιλική Χατζηβασιλείου, διαθέτει κάποια περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, τα έσοδα λέγεται ότι προέρχονται από την ενοικίαση διαμερισμάτων, τα οποία διαχειρίζεται η Βασιλική Χατζηβασιλείου.
Εάν η Βασιλική Χατζηβασιλείου αποκρύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου της Νικόλαου Ζαφειριάδη ή εάν ο ίδιος αποκτά εισοδήματα μέσω αυτής, θα πρέπει να διερευνηθεί εάν αυτό θα μπορούσε να αποτελεί απάτη αφερεγγυότητας. Εάν γνωρίζετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας γράψετε, ώστε να σας αναφέρουμε και σε μια ποινική καταγγελία. Στην περίπτωση αυτή, η απαίτησή σας μπορεί να εξακολουθεί να υφίσταται μετά από 3 χρόνια.

 

Έχετε περισσότερες πληροφορίες;

Ο Ζαφειριάδης μετακινείται συχνά και ακανόνιστα μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Δεν είναι σαφές πού βρίσκει τα χρήματα για τις πτήσεις που πραγματοποιεί αρκετές φορές το μήνα.

Ξέρετε περισσότερα; Έχετε αποδείξεις απάτης (αφερεγγυότητας); Ξέρετε πού ακριβώς βρίσκεται; Έχετε κάποια εμπειρία με αυτόν ή με κάποια από τις εταιρείες του; Ή μήπως σας χρωστάει και αυτός χρήματα; Επικοινωνήστε μαζί μας – εάν το επιθυμείτε, θα χειριστούμε τις πληροφορίες σας με απόλυτη εμπιστευτικότητα.

 

Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας με τον Νικόλαο Ζαφειριάδη!

 

Επικοινωνία